wtorek, 4 lutego 2014

pasta twarogowa z kminkiem

Pyszna i szybka pasta do kanapek :) 


250 gramów twarogu tłustego lub półtłustego
2 łyżki kwaśnej gęstej śmietany
0,5 - 1 łyżeczki słodkiej papryki
1 kopiasta łyżeczka zmielonego kminku
0,5 łyżeczki nasion kminku
1 mała cebula lub szczypiorek
1 - 2 ząbki czosnku
szczypta pieprzu cayenne

sól do smaku

Cebulę lub szczypior drobno posiekać, czosnek zmiażdżyć.

Ser dokładnie utrzeć lub przepuścić przez praskę, dodać śmietanę, oba rodzaje kminku, paprykę, pieprz, szczypiorek lub cebulę, czosnek, wszystko wymieszać. Podawać z pieczywem.






8 komentarzy:

  1. Specjlnie za kminkiem nie przepadam, ale myślę że w paście by przeszedł ;) Kto by się oparł takim pysznym kanapkom?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. wiesz, zawsze można zmniejszyć ilość kminku lub zastąpić go lubionymi ziołami :), bardzo dziękuję za miłe słowa :) i pozdrawiam

      Usuń
  2. Pyszne jedzonko ! Na sam widok aż mi ślinka leci ! :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ja też bardzo lubię kminkowe klimaty :)) Krzysiu, pozdrawiam :)

      Usuń
  3. Aż dziś musiałam wypróbować :) jutro zabiorę na śniadanko do pracy i będę miała od razu milszy dzień z taką pysznością.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Beti, bardzo, bardzo się cieszę :)), pozdrawiam ciepło ! :)

      Usuń
  4. You need to be a part of a contest for one of the finest websites online.
    I am going to recommend this web site!

    My weblog ... seo company Manchester (www.bigmediapresence.co.uk)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga.Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałeś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Pozdrawiam, Ewa :)