tag:blogger.com,1999:blog-8961930193906754368.post1233997400597057535..comments2024-03-18T16:16:03.784+01:00Comments on z cukrem pudrem: kompot wiśniowyEwa Khttp://www.blogger.com/profile/00751953889346287547noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-8961930193906754368.post-56951058670208220792016-07-26T12:31:46.746+02:002016-07-26T12:31:46.746+02:00wyparzam po to, by pozbyć się ewentualnych zapachó...wyparzam po to, by pozbyć się ewentualnych zapachów z poprzednich potraw, np ogórków kiszonychEwa Khttps://www.blogger.com/profile/00751953889346287547noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8961930193906754368.post-26155787651494854882016-07-26T12:18:09.672+02:002016-07-26T12:18:09.672+02:00Po co wyparzać słoiki skoro i tak potem pasteryzuj...Po co wyparzać słoiki skoro i tak potem pasteryzujesz kompot???Zorientowanahttps://www.blogger.com/profile/10421502736899558893noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8961930193906754368.post-38877150711873028392016-07-19T18:54:55.713+02:002016-07-19T18:54:55.713+02:00miło mi bardzo, dziękuję !miło mi bardzo, dziękuję !Ewa Khttps://www.blogger.com/profile/00751953889346287547noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8961930193906754368.post-47154799821632577322016-07-19T17:08:22.936+02:002016-07-19T17:08:22.936+02:00Super:) wszystko jasne. Dziękuję bardzo. Właśnie ...Super:) wszystko jasne. Dziękuję bardzo. Właśnie dlatego uwielbiam korzystać z Pani przepisów, są takie proste domowe a jednocześnie inne takie z wyobraźnią. Pozdrawiam serdecznie:) Ewelina. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8961930193906754368.post-64693881317248070082016-07-19T12:19:28.711+02:002016-07-19T12:19:28.711+02:00a i jeszcze ważna sprawa, słoiki w garnku muszą by...a i jeszcze ważna sprawa, słoiki w garnku muszą być przykryte wodą do 3/4 wysokościEwa Khttps://www.blogger.com/profile/00751953889346287547noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8961930193906754368.post-60292931301411556252016-07-19T12:18:29.216+02:002016-07-19T12:18:29.216+02:00zawsze zalewam gorącą, tak robiła moja babcia, któ...zawsze zalewam gorącą, tak robiła moja babcia, która jest moją wyrocznią :), czyli zalewam gorącą szybciutko zakręcam porządnie słoiczek i odstawiam do przestygnięcia do temp. pokojowej, potem słoiki wstawiam do garnka z wodą o podobnej temperaturze jak słoiczki i na średnim gazie doprowadzam do zagotowania pod przykryciem, z chwilą kiedy woda zaczyna bulgotać zdejmuję przykrywkę i zaczynam mierzyć czas pasteryzacji, kiedy upłynie, wyłączam gaz i ostrożnie wyjmuję słoiki i odstawiam na ściereczce do całkowitego ostygnięcia i gotowe, mam nadzieję, że pomogłam, pozdrówciaEwa Khttps://www.blogger.com/profile/00751953889346287547noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8961930193906754368.post-36654801894464014952016-07-19T12:07:02.624+02:002016-07-19T12:07:02.624+02:00Witam serdecznie, mam pytanie: jaka zalewa zalać w...Witam serdecznie, mam pytanie: jaka zalewa zalać wiśnie? Wrzącą, gorącą, zimną czy nie ma to większego znaczenia? Będę wdzięczna za poradę bo jestem młodą gospodynią i dopiero wszystkiego się uczę:) w dużej mierze z Pani bloga :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8961930193906754368.post-30422959118268651902016-07-12T11:01:57.887+02:002016-07-12T11:01:57.887+02:00oczywiście, jak najbardziejoczywiście, jak najbardziejEwa Khttps://www.blogger.com/profile/00751953889346287547noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8961930193906754368.post-17864670443760931812016-07-12T09:33:35.153+02:002016-07-12T09:33:35.153+02:00oczywiście, jak najbardziejoczywiście, jak najbardziejEwa Khttps://www.blogger.com/profile/00751953889346287547noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8961930193906754368.post-69504033111857171552016-07-12T09:02:48.223+02:002016-07-12T09:02:48.223+02:00Bardzo fajny pzepis czy moge użyc czarnej porzeczk...Bardzo fajny pzepis czy moge użyc czarnej porzeczki p. AgnieszkaAnonymousnoreply@blogger.com