tag:blogger.com,1999:blog-8961930193906754368.post39018762249367612..comments2024-03-18T16:16:03.784+01:00Comments on z cukrem pudrem: sezamki - najlepszeEwa Khttp://www.blogger.com/profile/00751953889346287547noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-8961930193906754368.post-48399115910860620282013-11-29T13:54:51.804+01:002013-11-29T13:54:51.804+01:00o to fajnie, że jeszcze jest tyle czasu, dobry pom...o to fajnie, że jeszcze jest tyle czasu, dobry pomysł, trzymam kciuki, żeby nie tylko sezamki idealnie się udały !!!! :))Ewa Khttps://www.blogger.com/profile/00751953889346287547noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8961930193906754368.post-7414475151527840482013-11-29T11:38:21.567+01:002013-11-29T11:38:21.567+01:00Dziękuję za rady!
Wesele będzie w sierpniu więc up...Dziękuję za rady!<br />Wesele będzie w sierpniu więc upały ;) Myślę, że sobie popróbuję z nimi i spróbuję dojść do takich proporcji, żeby te 20 - 23st, im nie szkodziło ;) Potem potne je w trochę węższe niż kupne prostokąty i ładnie opakuję w celofan - powinno być dobrze! Zależy mi, żeby móc to przygotować najpóźniej tydzień przed weselem, bo potem pewnie nie będzie czasu na babranie się w kuchni :) Dzięki za inspirację!Martahttps://www.blogger.com/profile/14442258952038224158noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8961930193906754368.post-82686037980637428142013-11-29T10:24:18.235+01:002013-11-29T10:24:18.235+01:00Faktycznie, super pomysł, no więc tak, po rozsmaro...Faktycznie, super pomysł, no więc tak, po rozsmarowaniu cieniutką (cieńszą niż moja) warstwą na obficie posmarowanej oliwą lub olejem blasze sezamki wkładamy do lodówki lub przy aktualnej pogodzie wynosimy na balkon, u mnie zastygały przez około 60 minut. Potem je pokroiłam i poukładałam na tacy. Jeśli będą w ciepłym (powyżej 20 stopni) pomieszczeniu będą mięknąć i sie lekko odkształcać, także lepiej je trzymać w niższej temperaturze. Jeśli chodzi o przechowywanie to mogą spokojnie leżeć do 4 tygodni (nie mają w sobie tłuszczu, także nie zjełczeją). Mają tendencję do sklejania się, więc optymalnie by było jakby leżały poukładane na np. papierze do pieczenia obok siebie.Ewa Khttps://www.blogger.com/profile/00751953889346287547noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8961930193906754368.post-71744445474922895142013-11-29T10:17:28.467+01:002013-11-29T10:17:28.467+01:00Czy po zastygnięciu muszą być przechowywane w lod...Czy po zastygnięciu muszą być przechowywane w lodówce? i jak długo pozostają świeże? Szukam pomysłu na własnoręcznie przygotowane upominki dla gości na moje wesele za kilka miesięcy i ładnie zapakowane sezamki mogły by być dobrym pomysłem :)Martahttps://www.blogger.com/profile/14442258952038224158noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8961930193906754368.post-76122230538179684772013-11-28T15:46:31.242+01:002013-11-28T15:46:31.242+01:00Nie wpadłam na to aby zrobić domowe sezamki :) Jak...Nie wpadłam na to aby zrobić domowe sezamki :) Jakie to proste i jak mało składników trzeba do szczęścia :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08124059908710382965noreply@blogger.com