tag:blogger.com,1999:blog-8961930193906754368.post861718219624044897..comments2024-03-18T16:16:03.784+01:00Comments on z cukrem pudrem: ciasto "Wyśmienite"Ewa Khttp://www.blogger.com/profile/00751953889346287547noreply@blogger.comBlogger22125tag:blogger.com,1999:blog-8961930193906754368.post-33213404114879451312023-09-30T21:12:23.499+02:002023-09-30T21:12:23.499+02:00Bardzo dobre 🙂 na drugi dzień lepsze, jak się sma...Bardzo dobre 🙂 na drugi dzień lepsze, jak się smaki przegryzą Ewahttps://www.blogger.com/profile/08094215613543489342noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8961930193906754368.post-37158988280325510052017-01-31T14:17:48.650+01:002017-01-31T14:17:48.650+01:00Ciasto,rewelacja!Dziękuję za przepis. Ze śmietany ...Ciasto,rewelacja!Dziękuję za przepis. Ze śmietany 30% też wyjdzie,zawsze takiej używam do ubijania i do tego ciasta też użyłam 30-stki.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8961930193906754368.post-59105360581964404112017-01-23T00:53:14.834+01:002017-01-23T00:53:14.834+01:00dla pewności dodałabym do każdej z galaretek po 3/...dla pewności dodałabym do każdej z galaretek po 3/4 płaskiej łyżeczki żelatyny lub 3/4 listkaEwa Khttps://www.blogger.com/profile/00751953889346287547noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8961930193906754368.post-69763069391042767162017-01-22T23:42:30.957+01:002017-01-22T23:42:30.957+01:00Czy na śmietance 30% też można zrobić bo mieszkam ...Czy na śmietance 30% też można zrobić bo mieszkam w niemczech i niewiem czy dostane 36% Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8961930193906754368.post-14932875325032269522017-01-22T13:16:20.818+01:002017-01-22T13:16:20.818+01:00Miałam okazję wczoraj jest to ciasto. Niebo w gębi...Miałam okazję wczoraj jest to ciasto. Niebo w gębie 😀Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8961930193906754368.post-88143730417257997932017-01-20T22:12:16.801+01:002017-01-20T22:12:16.801+01:00znam to ciasto pod troche inna nazwa.. ciasto palc...znam to ciasto pod troche inna nazwa.. ciasto palce lizac ,) polecamAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8961930193906754368.post-24142909534870028922017-01-15T20:45:18.240+01:002017-01-15T20:45:18.240+01:00to wspaniale :))))), również pozdrawiam :)))to wspaniale :))))), również pozdrawiam :)))Ewa Khttps://www.blogger.com/profile/00751953889346287547noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8961930193906754368.post-29266853010180674842017-01-15T20:15:39.696+01:002017-01-15T20:15:39.696+01:00Super ciasto wszyscy zadowoleni znajomi pozdrawiam...Super ciasto wszyscy zadowoleni znajomi pozdrawiam .....Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8961930193906754368.post-32318731477464584492017-01-15T16:21:14.376+01:002017-01-15T16:21:14.376+01:00Dziekuje bardzo!!!Dziekuje bardzo!!!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/09165414458935991445noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8961930193906754368.post-78055899393919321112017-01-14T21:22:28.405+01:002017-01-14T21:22:28.405+01:00wg mnie nie trzeba, bo ten jest bardzo delikatny (...wg mnie nie trzeba, bo ten jest bardzo delikatny (8 żółtek)Ewa Khttps://www.blogger.com/profile/00751953889346287547noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8961930193906754368.post-71909697271951734162017-01-14T21:16:31.536+01:002017-01-14T21:16:31.536+01:00czy biszkoptu nie trzeba nasączacczy biszkoptu nie trzeba nasączacAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8961930193906754368.post-50218980943720714932017-01-14T12:25:22.538+01:002017-01-14T12:25:22.538+01:00Ślicznie wygląda :DŚlicznie wygląda :Drabarbarowohttp://rabarbarowo.pl/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8961930193906754368.post-68050018928006281662017-01-13T22:54:28.915+01:002017-01-13T22:54:28.915+01:00Ulala!!! co za cudenko Ewuniu...jak ja lubie takie...Ulala!!! co za cudenko Ewuniu...jak ja lubie takie wysokie ciacha...no nie pozostaje mi nic innego jak wyprobowac te pysznosci...pozdrawiam cieplutko...Irena...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8961930193906754368.post-75947131326886480722017-01-13T18:05:35.812+01:002017-01-13T18:05:35.812+01:00jestem, jestem ! :)))) Miło mi, pozdrawiam ciepłojestem, jestem ! :)))) Miło mi, pozdrawiam ciepłoEwa Khttps://www.blogger.com/profile/00751953889346287547noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8961930193906754368.post-3528395923252821822017-01-13T17:10:55.062+01:002017-01-13T17:10:55.062+01:00Jak dobrze,ze juz Pani jest...czekalam na kolejne ...Jak dobrze,ze juz Pani jest...czekalam na kolejne super przepisy 😊 <br />Pozdrawiam,AgaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8961930193906754368.post-74304024466300839272017-01-13T15:45:52.245+01:002017-01-13T15:45:52.245+01:00powiem tak, nigdy nie używałam takiego i nie wiem,...powiem tak, nigdy nie używałam takiego i nie wiem, jednak radziłabym użyć najzwykeljszego niemielonego, bałabym się, że taki suchy zmielony może zniszczyć delikatną białkową strukturęEwa Khttps://www.blogger.com/profile/00751953889346287547noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8961930193906754368.post-36570693608983579932017-01-13T15:36:08.067+01:002017-01-13T15:36:08.067+01:00Moja mama piecze wręcz identyczne ciasto, jest pys...Moja mama piecze wręcz identyczne ciasto, jest pyszne :)madlene17https://www.blogger.com/profile/00697457423672423873noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8961930193906754368.post-44482531215855658542017-01-13T11:28:19.650+01:002017-01-13T11:28:19.650+01:00Czy może być mak suchy zmielony?Fajne ciacho,chcia...Czy może być mak suchy zmielony?Fajne ciacho,chciałabym zrobić.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8961930193906754368.post-8808590805557902212017-01-13T09:11:25.414+01:002017-01-13T09:11:25.414+01:00albo od razu napiszę:
biszkopt biały:
6 jajek
6 ły...albo od razu napiszę:<br />biszkopt biały:<br />6 jajek<br />6 łyżek mąki<br />6 łyżek cukru<br />3/4 płaskie łyżeczki proszku do piecz<br />upiec normalnie i podzielić na pół<br /><br />biszkopt kakaowy:<br />6 jajek<br />5 łyżek mąki<br />1 łyżka kakao<br />7 łyżek cukru<br />1 płaska łyżeczka proszku do piecz<br /><br />i podzielić na pół, reszta bez zmianEwa Khttps://www.blogger.com/profile/00751953889346287547noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8961930193906754368.post-33104875699986019592017-01-13T09:10:12.978+01:002017-01-13T09:10:12.978+01:00Wygląda fantastycznie, idealne na imprezę ;-)Wygląda fantastycznie, idealne na imprezę ;-)bryssskahttp://www.magicznakuchnia.blox.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8961930193906754368.post-68945171647025996792017-01-13T09:08:35.446+01:002017-01-13T09:08:35.446+01:00hmmmm, z samymi białkami, kakao, kawa nie pójdzie,...hmmmm, z samymi białkami, kakao, kawa nie pójdzie, wyjdzie gniot, ale można upiec biszkopt tradycyjny z 6 jaj, w środek upiec biszkopt kakaowy, przełożyc powidełkami i będzie pycha, jakby co to pomogę z proporcjamiEwa Khttps://www.blogger.com/profile/00751953889346287547noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8961930193906754368.post-61944614492301938952017-01-13T09:05:00.710+01:002017-01-13T09:05:00.710+01:00Witam, nie lubie maku, moge dac kakao albo kawe za...Witam, nie lubie maku, moge dac kakao albo kawe zamiast maku? W jakich ilosciach? PozdrawiamAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/09165414458935991445noreply@blogger.com