- 2 wieprzowe polędwiczki
- 2 duże cebule
- 35-40 dag pieczarek
- sól, pieprz
- słodka papryka
- ewentualnie Vegeta
Polędwiczki umyć, osuszyć, pokroić w 1,5 cm plastry, oprószyć przyprawami, pozostawić na 30 minut. Następnie usmażyć na oleju na rumiano, dodać pokrojone w plasterki pieczarki i pokrojoną w piórka cebulę, całość smażyć do zeszklenia cebuli, następnie zalać wodą lub bulionem na taką wysokość, żeby polędwiczki były przykryte (nie więcej), dusić na małym ogniu pod przykryciem do miękkości polędwiczki, w razie potrzeby lekko podlać wodą, doprawić, gotowe.
Potrawę podałam z makaronem pełnoziarnistym i ogórkami kiszonymi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga.Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałeś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Pozdrawiam, Ewa :)