niedziela, 26 października 2014

roladki schabowe z pieczarkami

Pyszny obiad dla całej rodziny, bez większych wydatków i poświęcenia :)






700 - 800 gramów schabu bez kości 
350 gramów pieczarek
1 duża cebula
sól, pieprz
jajo do obtaczania roladek
bułka tarta do panierki


Schab myjemy, osuszamy, kroimy na około 6 plastrów, rozbijamy je cienko, posypujemy solą i pieprzem, odstawiamy do lodówki na 30 minut.

Pieczarki dokładnie myjemy, ścieramy na dużych oczkach, przesmażamy z posiekaną cebulą na niewielkiej ilości oleju do całkowitego wytracenia wilgoci, lekko solimy i dodajemy pieprz. Następnie odsączamy z tłuszczu, przekładamy do miseczki, schładzamy.

Płaty mięsa smarujemy farszem, zwijamy ściśle, możemy ewentualnie spiąć sobie każdą szpadkami.




 Najpierw obtaczamy w rozbełtanym jaju, następnie w tartej bułce. Smażymy na złoto na oleju ze wszystkich stron (pod przykryciem na średnim ogniu).
Od razu podajemy z ulubionymi dodatkami.




8 komentarzy:

  1. Wyglądają obłędnie!

    OdpowiedzUsuń
  2. Przepięknie wygląda. Z chęcią bym spróbowała.
    Pozdrowienia :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ewuś, wyszły takie ładne, zgrabne, smaczne ślimaczki :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Super przepis,na pewno skorzystam.

    OdpowiedzUsuń
  5. pierwszy raz będę robić roladki schabowe na święta dlatego weszłam na tę stronę jak wyjdzie zobaczymy

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga.Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałeś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Pozdrawiam, Ewa :)