Sałatka jest błyskawiczna i pyszna, to zdecydowanie jedno z bardziej udanych połączeń z tą rybką.
2 puszki tuńczyka w sosie własnym (optymalnie w kawałkach)
1 puszka kukurydzy
1 duży strąk papryki czerwonej
5 ogórków konserwowych
pęczek szczypiorku
3 łyżki majonezu
sól
świeżo zmielony czarny pieprz
Rybę i kukurydzę odsączamy z zalewy.
Paprykę i ogórki kroimy w drobną kosteczkę.
Szczypiorek siekamy.
Wszystko mieszamy razem z majonezem i przyprawami, odstawiamy do lodówki do schłodzenia i "przegryzienia się".
Wygląda pięknie, ale ja nie lubię tuńczyka. Czym mogę go zastąpić?
OdpowiedzUsuńświetny będzie również łosoś oraz każda wędzona rybka, a jeśli chodzi o mięsko, filet z kurczaka lub wędzony kurczak lub indyk
UsuńFajna sałatka :)
OdpowiedzUsuńwygląda pysznie :) lubię sałatki z tuńczykiem ;)
OdpowiedzUsuńNa pawno zrobię ,może nawet jutro;))
OdpowiedzUsuńTwoja sałatka wygląda przepysznie!!,do tej pory robiłam wersję sałatki z tuńczyka -z ryżem;))
Marto, z ryżem też jest przepyszna, to racja :), ale ta wersja jest szybsza i sądzę, że równie dobra, pozdrawiam Cię ciepło !
Usuń