- 3 duże marchewki
- 1 duże jabłko
- 3 łyżki kwaśnej śmietany 18%
- 1 łyżka startego chrzanu (może być ze słoiczka)
- 1 - 2 łyżeczki cukru pudru
Marchewkę zetrzeć na tarce na dużych lub małych oczkach, jabłko zetrzeć na dużych, dodać śmietankę, cukier i chrzan, wymieszać dokładnie.
Ja wolę nieco bardziej startą :) Ale ogólnie surówka świetnie pasuje do schabowych ;)
OdpowiedzUsuńWitaj , Ewo . Twój przepis na tę surówkę wykorzystałam dzisiaj i podałam do ruskich pierogów . Rodzina zachwycona . Serdecznie pozdrawiam i po raz kolejny dziękuję :) Twoja fanka, Małgorzata
OdpowiedzUsuńno proszę, to super :)))), też następnym razem jak będę robiła ruskie, to ją do nich podam :)))), świetny pomysł, Małgosiu, uściski ode mnie :)
Usuń