przepis zaczerpnięty z blogu "Mama i Pomocnicy"
- 250 gram ugotowanych tortellini z szynką lub mięsem
 - 0,5 puszki kukurydzy (dałam kukurydzę z groszkiem, taka mała puszeczka)
 - 6-7 sztuk pomidorków koktajlowych
 - 150 gram szynki konserwowej
 - 0,5 długiego ogórka
 - 100 gram sera żółtego
 - pęczek szczypiorku
 - 2 łyżki majonezu
 - 2 łyżki jogurtu naturalnego
 - sól, pieprz
 
Ogórki, szynkę, ser pokroić w małe kosteczki. Pomidorki umyć i pokroić na ćwiartki (można obrać ze skórki, wcześniej sparzając). Wszystko dodać do ugotowanych, ostudzonych pierożków, odsączonej z zalewy kukurydzy, posypać siekanym szczypiorkiem, doprawić, wymieszać z majonezem i jogurtem.



Rewelka!
OdpowiedzUsuńale kolorowa:)
OdpowiedzUsuńracja, sałatka jest naprawdę super :)
OdpowiedzUsuń