środa, 21 sierpnia 2013

pałki z kurczaka miodowo-musztardowe

słodko-pikantnie, z dużą przewagą pikanterii :)




  • pałki z kurczaka 8 sztuk
  • 5 łyżek miodu
  • 4 łyżki musztardy (dałam ostrą sarepską)
  • papryka słodka, ostra
  • 2 ząbki czosnku (opcjonalnie)
  • sól
  • 2 łyżki oleju+2 łyżki wody

Do wody i oleju dodać musztardę, miód i przyprawy, wymieszać marynatę.
W rękawie do pieczenia poukładać kurczaka, zalać marynatą, wstrząsnąć rękawem, by kurczak pokryty był równomiernie, odstawić do lodówki na parę godzin. Piec w 200 stopniach około 60 minut, jeśli chcemy, by skórka była przypieczona, na 15 minut przed końcem pieczenia ponakłuwajmy i częściowo rozerwijmy folię.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga.Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałeś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Pozdrawiam, Ewa :)