niedziela, 15 lutego 2015

pasta jajeczna z boczkiem

Ogromnie nam smakowała, ten posmak wędzonki w tle, pychotka, gorrrąco polecam :)




6 jajek ugotowanych na twardo
pęczek szczypioru
50 - 70 gramów wędzonego boczku (użyłam boczku w plasterkach)
2 kopiaste łyżki majonezu
sól (niewiele ze względu na boczek) i świeżo zmielony czarny pieprz (sporo)


Boczek pokroić w paseczki, przysmażyć na chrupko, odsączyć z tłuszczu, schłodzić.

UWAGA: Zamiast szczypiorku można użyć 1 małej cebuli i przysmażyć ją posiekaną razem z boczkiem, ale uważam, że ze szczypiorkiem lepsze, bo delikatniejsze.

Jaja i szczypiorek posiekać.




Wszystko razem wymieszać z majonezem i przyprawami, gotowe ! :)


3 komentarze:

Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga.Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałeś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Pozdrawiam, Ewa :)