- około 0,5 kg mielonej łopatki wieprzowej
- 1 namoczona w mleku bułeczka kajzerka
- 1 jajo
- 1 cebula średniej wielkości
- 3 ząbki czosnku
- sól, pieprz, ostra papryka
- 3 korniszony
- 70 gram wędzonego boczku (miałam pokrojony w plastry)
- bułka tarta do obtaczania kotletów
Łopatkę mieszamy z odciśniętą bułeczką, jajem, przyprawami, drobno posiekaną cebulką, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, dodajemy pokrojone w drobną kosteczkę ogórki i boczek pocięty na paseczki, wszystko razem mieszamy, formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej.
Smażymy na oleju na złoto, danie podałam z ziemniaczkami i mizerią.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga.Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałeś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Pozdrawiam, Ewa :)