poniedziałek, 21 października 2013

filet z kurczaka w sezamowej panierce

Bardzo fajna odmiana od typowej panierki, bardzo nam smakowało w połączeniu z marchewką na gęsto, pyszności :)




  • 2 filety z kurczaka
  • ulubiona przyprawa do kurczaka
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 7 łyżek ziaren sezamu
  • 7 łyżek mąki pszennej do obtaczania
  • jajo roztrzepane


Filety myjemy, osuszamy, posypujemy przyprawą, odstawiamy na 15 - 20 minut. W miseczce roztrzepujemy jajo, bułkę tartą mieszamy z sezamem.
 Mięso maczamy najpierw w mące, potem w jaju, a następnie w mieszance sezamu z bułką, smażymy na złoto.




1 komentarz:

Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga.Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałeś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Pozdrawiam, Ewa :)