wtorek, 13 sierpnia 2013

mus czekoladowy bez jajek

Robi się go błyskawicznie, świetna sprawa, jeśli dopada nas nagła i całkowicie niepohamowana ochota na słodki i delikatny łakoć :)

250 ml śmietany kremówki 30% tłuszczu

200 gram czekolady gorzkiej, najlepiej minimum 60% kakao

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, schładzamy, dodajemy do śmietany i ubijamy na sztywną masę, wstawiamy do lodówki, przed podaniem dekorujemy wg upodobań, smacznego!



 

2 komentarze:

  1. dopiero teraz piszę, choć od września robię go praktycznie co tydzień, tylko rodzaje czekolad wymieniam, z mleczną i białą też jest pyszny, polecam wszystkim, Edyta

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga.Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałeś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Pozdrawiam, Ewa :)