wtorek, 3 czerwca 2014

roladki schabowe z oscypkiem

Bardzo aromatyczne mięsko w klimatach regionalnych. Podałam je razem z prażuchą i mizerią. Naprawdę nam smakowało, wobec czego i Wam polecam :)




  • 5 płatów schabu bez kości
  • 100 gramów oscypka wędzonego lub niewędzonego
  • pęczek szczypiorku
  • sól, pieprz
  • 2 jaja do panierowania
  • 3/4 szklanki bułki tartej


Schab rozbić cienko, przyprawić, odstawić na 20 minut.
Oscypka zetrzeć na dużych oczkach, szczypiorek posiekać.
Na plastrze mięsa wyłożyć serek, posypać szczypiorkiem.


Zwinąć ściśle, obtaczać najpierw w rozkłóconym jaju, a następnie w bułce tartej.
Smażyć na oleju pod przykryciem, na złoto.




6 komentarzy:

  1. Roladki idealne! Wyglądają bardzo apetycznie. Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  2. Przepyszny obiadek, ja się na taki piszę następnym razem ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. O rany! Aż ślinka mi cieknie! Rewelacja :)

    OdpowiedzUsuń
  4. kolejny pyszniutki obiadek Ewuniu :-)...pozdrawiam...Irena...

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga.Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałeś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Pozdrawiam, Ewa :)