wtorek, 10 września 2013

bitki z indyka w sosie czosnkowym

Szybkie danie w wersji lekkiej :)



  • 4 plastry fileta z indyka + przyprawa do indyka, ewentualnie kurczaka))
  • 4 ząbki czosnku
  • duży jogurt naturalny lub śmietana
  • sól, pieprz
  • sok z połowy cytryny
  • cukier do smaku (opcjonalnie)
  • ulubione zioła świeże lub suszone

Plastry mięsa rozbić tłuczkiem, oprószyć przyprawą do indyka lub kurczaka, obsmażyć na patelni razem z czosnkiem przeciśniętym przez praskę.
W misce wymieszać jogurt z przyprawami (solą, pieprzem, ewentualnie z cukrem), sokiem z cytryny i ziołami, wlać na patelnię z indykiem, chwilkę podgrzać, danie podałam z ryżem i surówką z marchewki z chrzanem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga.Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałeś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Pozdrawiam, Ewa :)