sobota, 19 października 2013

roladki schabowe "Polonezy"

Zaciekawił mnie farsz, zrobiłam i pyyyycha ! 




  • 4 płaty schabu na kotlety
  • farsz:
  • 250 gram pieczarek
  • 2 cebule
  • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka ostrej musztardy
  • sól, pieprz, słodka lub ostra papryka
  • mąka do obtaczania roladek


Kotlety rozbić cienko, oprószyć solą i pieprzem, odstawić na 20 minut.

Pieczarki i cebulkę drobno pokroić, usmażyć na oleju, schłodzić, dodać koncentrat, musztardę i przyprawy, dobrze wymieszać.
Farszem posmarować płaty mięsa, ściśle zwinąć w roladkę, obtoczyć w mące ze wszystkim stron (boki też).


Usmażyć na złoto na oleju na średnim ogniu pod przykryciem.

Danie podałam z ziemniaczkami i buraczkami z cebulką.


3 komentarze:

  1. Super pomysł, wyglądają super apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jolu, dziękuję, byłam bardzo ciekawa farszu i powiem, że idealnie pasuje do całości :)), pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Dzisiaj roladki zrobiłam i są przepyszne.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga.Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałeś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Pozdrawiam, Ewa :)