- 4 płaty schabu na kotlety
- farsz:
- 250 gram pieczarek
- 2 cebule
- 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
- 1 łyżeczka ostrej musztardy
- sól, pieprz, słodka lub ostra papryka
- mąka do obtaczania roladek
Kotlety rozbić cienko, oprószyć solą i pieprzem, odstawić na 20 minut.
Pieczarki i cebulkę drobno pokroić, usmażyć na oleju, schłodzić, dodać koncentrat, musztardę i przyprawy, dobrze wymieszać.
Farszem posmarować płaty mięsa, ściśle zwinąć w roladkę, obtoczyć w mące ze wszystkim stron (boki też).
Usmażyć na złoto na oleju na średnim ogniu pod przykryciem.
Danie podałam z ziemniaczkami i buraczkami z cebulką.
Super pomysł, wyglądają super apetycznie :)
OdpowiedzUsuńJolu, dziękuję, byłam bardzo ciekawa farszu i powiem, że idealnie pasuje do całości :)), pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńDzisiaj roladki zrobiłam i są przepyszne.
OdpowiedzUsuń