- 4 płaty schabu na kotlety
 - farsz:
 - 250 gram pieczarek
 - 2 cebule
 - 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
 - 1 łyżeczka ostrej musztardy
 - sól, pieprz, słodka lub ostra papryka
 - mąka do obtaczania roladek
 
Kotlety rozbić cienko, oprószyć solą i pieprzem, odstawić na 20 minut.
Pieczarki i cebulkę drobno pokroić, usmażyć na oleju, schłodzić, dodać koncentrat, musztardę i przyprawy, dobrze wymieszać.
Farszem posmarować płaty mięsa, ściśle zwinąć w roladkę, obtoczyć w mące ze wszystkim stron (boki też).
Usmażyć na złoto na oleju na średnim ogniu pod przykryciem.
Danie podałam z ziemniaczkami i buraczkami z cebulką.



Super pomysł, wyglądają super apetycznie :)
OdpowiedzUsuńJolu, dziękuję, byłam bardzo ciekawa farszu i powiem, że idealnie pasuje do całości :)), pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńDzisiaj roladki zrobiłam i są przepyszne.
OdpowiedzUsuń