To danie pokochają również dzieci, delikatne w smaku, sycące, będzie pyszne zarówno z ryżem, ziemniakami lub makaronem.
3 filety z kurczaka
4 średnie marchewki
garść mrożonego groszku
2 średnie cebule
250 ml śmietanki kremówki 30% UHT
1,5 szklanki bulionu drobiowego lub warzywnego
sól, pieprz
Filety umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, cebule posiekać, marchewkę obrać i pokroić w cienkie plasterki. W rondlu na niewielkiej ilości oleju podsmażyć kurczaka z cebulą, następnie zalać gorącym bulionem, wsypać marchewkę i mrożony groszek, przyprawy, gotować na małym ogniu pod przykryciem do miękkości marchewki, kiedy warzywa będą gotowe całość zalać śmietanką, gotować około 10 minut, ewentualnie doprawić.
my też lubimy takie dania:) tak jak piszesz, nawet dziec, niejadki się zajadają:)
OdpowiedzUsuńLubię takie obiadki, pyszne są :) Twój wygląda równie smakowicie!
OdpowiedzUsuńJuż dawno nie jadłam potrawki z kurczaka. Także z chęcią bym się wprosiła na taki obiadek :) Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńkolorowo i pysznie, ja też bym chętnie zjadła taki obiadek
OdpowiedzUsuńCzęsto taką robię :)
OdpowiedzUsuńto są 3 porcje, liczę po 1 cycku dla każdego :)
OdpowiedzUsuńtaką potrawkę regularnie serwują dzieciom w żłobku w którym pracuję,a dzieci jak to dzieci wyjadają mięsko a marcheweczkę zostawiają niestety.......matylda
OdpowiedzUsuńpotrawka która ja gotuję u siebie w domu jest troszkę inna,białe mięsko ugotowane w rosole rozdrabniam i serwuję w bulionie rosołowym ze śmietaną i koperkiem,,,,,bardzo chętnie spróbuję potrawki wdł pani przepisu,bo wygląda bardzo apetycznie,pozdrawiam KAZIA.
OdpowiedzUsuńuwielbiam tą potrawkę,właśnie dzisiaj ją serwuję na obiad moim dzieciakom!!Kasia R.
OdpowiedzUsuńmmmm, ja też, ja też :))
Usuń