piątek, 27 grudnia 2013

sałatka z selera

Bardzo smaczna, idealna do mięs, aromatyczna, polecam ! :)
Tym razem podałam ją w towarzystwie roladek schabowych inaczej.



  • około 300 gramów selera korzeniowego
  • 2 średnie kwaśne jabłka
  • 3 - 4 łyżki majonezu
  • 50 gramów siekanych orzechów włoskich
  • sok z połowy cytryny
  • cukier i sól do smaku


Selera gotujemy na półtwardo bez obierania i rozkrajania, studzimy.
Kiedy się schłodzi, obieramy ze skórki, ścieramy na dużych oczkach, skrapiamy sokiem z cytryny.
Jabłka obieramy, kroimy w małą kosteczkę, skrapiamy sokiem z cytryny.
Jabłka mieszamy ze startym selerem, dodajmy majonez, cukier i sól wg upodobań, schładzamy w lodówce.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga.Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałeś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Pozdrawiam, Ewa :)