Print Friendly and PDF z cukrem pudrem: polędwiczka w cukrowej skorupce

poniedziałek, 3 listopada 2014

polędwiczka w cukrowej skorupce

Obiad błyskawiczny, bardzo prosty, pyszny ! Będzie smaczna zarówno na ciepło jak i na zimno do kanapek.
Polędwiczkę zjedliśmy z pieczonymi ziemniakami i surówką z sałat mieszanych z sosem vinaigrette.







2 średnie polędwiczki wieprzowe ( około 800 gramów)
4 duże ząbki czosnku
4 łyżki musztardy francuskiej
5 łyżek brązowego cukru
sól, czarny pieprz


Polędwiczki umyć, osuszyć. Ostrym nożem ponacinać w paru miejscach, do kieszonek powsuwać kawałki czosnku, oprószyć solą i pieprzem, wsadzić do lodówki na 30 minut.




Następnie posmarować musztardą.




Obtoczyć delikatnie w brązowym cukrze.




Żaroodporną płaską formę wysmarować olejem, ułożyć mięso. Potem wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około 25 minut, gotowe.





5 komentarzy:

  1. Bardzo smacznie prezentuje się ta Twoja polędwiczka. Zjadłabym kawałeczek:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Fajnie wyglądają w tej otoczce z cukru i musztardy francuskiej. Super pomysł :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam takie połączenia ! Zapowiada się wyśmienicie:)

    Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam mięso i uwielbiam musztardę francuską połączenie znakomite koniecznie muszę spróbować ! ;)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga.Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałeś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Pozdrawiam, Ewa :)