Obiad błyskawiczny, bardzo prosty, pyszny ! Będzie smaczna zarówno na ciepło jak i na zimno do kanapek.
Polędwiczkę zjedliśmy z pieczonymi ziemniakami i surówką z sałat mieszanych z sosem vinaigrette.
2 średnie polędwiczki wieprzowe ( około 800 gramów)
4 duże ząbki czosnku
4 łyżki musztardy francuskiej
5 łyżek brązowego cukru
sól, czarny pieprz
Polędwiczki umyć, osuszyć. Ostrym nożem ponacinać w paru miejscach, do kieszonek powsuwać kawałki czosnku, oprószyć solą i pieprzem, wsadzić do lodówki na 30 minut.
Następnie posmarować musztardą.
Obtoczyć delikatnie w brązowym cukrze.
Żaroodporną płaską formę wysmarować olejem, ułożyć mięso. Potem wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około 25 minut, gotowe.
Pięknie i smacznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńBardzo smacznie prezentuje się ta Twoja polędwiczka. Zjadłabym kawałeczek:)
OdpowiedzUsuńFajnie wyglądają w tej otoczce z cukru i musztardy francuskiej. Super pomysł :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie połączenia ! Zapowiada się wyśmienicie:)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam:)
Uwielbiam mięso i uwielbiam musztardę francuską połączenie znakomite koniecznie muszę spróbować ! ;)
OdpowiedzUsuńNiebo w gębie przepychotka
OdpowiedzUsuń