Print Friendly and PDF z cukrem pudrem: sałatka z tuńczyka (wersja zimowa)

środa, 18 lutego 2015

sałatka z tuńczyka (wersja zimowa)

Sałatka jest błyskawiczna i pyszna, to zdecydowanie jedno z bardziej udanych połączeń z tą rybką.






2 puszki tuńczyka w sosie własnym (optymalnie w kawałkach)
1 puszka kukurydzy
1 duży strąk papryki czerwonej
5 ogórków konserwowych
pęczek szczypiorku
3 łyżki majonezu
sól
świeżo zmielony czarny pieprz


Rybę i kukurydzę odsączamy z zalewy.
Paprykę i ogórki kroimy w drobną kosteczkę.
Szczypiorek siekamy.




Wszystko mieszamy razem z majonezem i przyprawami, odstawiamy do lodówki do schłodzenia i "przegryzienia się".



6 komentarzy:

  1. Wygląda pięknie, ale ja nie lubię tuńczyka. Czym mogę go zastąpić?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. świetny będzie również łosoś oraz każda wędzona rybka, a jeśli chodzi o mięsko, filet z kurczaka lub wędzony kurczak lub indyk

      Usuń
  2. wygląda pysznie :) lubię sałatki z tuńczykiem ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Na pawno zrobię ,może nawet jutro;))
    Twoja sałatka wygląda przepysznie!!,do tej pory robiłam wersję sałatki z tuńczyka -z ryżem;))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Marto, z ryżem też jest przepyszna, to racja :), ale ta wersja jest szybsza i sądzę, że równie dobra, pozdrawiam Cię ciepło !

      Usuń

Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga.Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałeś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Pozdrawiam, Ewa :)