- łopatka mielona około 0,7 kg
- pół dużej kapusty pekińskiej
- 1 średnia cebula
- 2 jaja
- 1 namoczona w mleku bułeczka kajzerka
- sól, pieprz, ostra papryka
- 3 ząbki czosnku
- bułka tarta do obtaczania kotletów
- 2 łyżki kaszy manny
Odkrawamy zieloną część z kapusty pekińskiej, drobno szatkujemy, solimy (około 1/3 łyżeczki), lekko gnieciemy, po 20 minutach odciskamy sok.
Łopatkę mieszamy z odciśniętą bułeczką, jajami, kaszą manną, przyprawami, drobno posiekaną cebulką, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, dodajemy kapustkę i mieszamy wszystko dokładnie, formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy jak tradycyjne kotlety.
Dobry pomysł,chętnie zrobię,pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńLauro, polecam i pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuń