Print Friendly and PDF z cukrem pudrem: kotlety z serem żółtym i pieczarkami

niedziela, 18 sierpnia 2013

kotlety z serem żółtym i pieczarkami

podkręcone mielone, fajna sprawa :)


  • 0,5 kg zmielonej łopatki wieprzowej
  • 1 średnia cebula
  • ser żółty
  • 3 przeciśnięte ząbki czosnku ząbki czosnku
  • 4 średnie pieczarki
  • 1 namoczona w mleku kajzerka
  • 1 duże jajo
  • mąka do obtaczania kotletów
  • sól, pieprz, słodka papryka





Do mięsa dodać odciśniętą bułeczkę, przyprawy, czosnek, jajo, drobniutko poszatkowaną cebulkę, wyrobić jednolitą masę, formować kotlety, lekko rozpłaszczyć, wsadzić grubszy paseczek sera, zalepić, na gorę powciskać delikatnie kawałki pieczarek, obtoczyć w mące.


Smażyć na średnim ogniu, podawać z ulubionymi dodatkami, smacznego :)








2 komentarze:

  1. wyszły przepyszne!! Zaskakująco dobry, odmieniony mielony! Mniammmm ;)))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. prawda? :) cieszę się, że smakowały, dzięki i pozdrawiam :)

      Usuń

Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga.Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałeś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Pozdrawiam, Ewa :)