- 0,5 kg zmielonej łopatki wieprzowej
- 1 średnia cebula
- ser żółty
- 3 przeciśnięte ząbki czosnku ząbki czosnku
- 4 średnie pieczarki
- 1 namoczona w mleku kajzerka
- 1 duże jajo
- mąka do obtaczania kotletów
- sól, pieprz, słodka papryka
Do mięsa dodać odciśniętą bułeczkę, przyprawy, czosnek, jajo, drobniutko poszatkowaną cebulkę, wyrobić jednolitą masę, formować kotlety, lekko rozpłaszczyć, wsadzić grubszy paseczek sera, zalepić, na gorę powciskać delikatnie kawałki pieczarek, obtoczyć w mące.
Smażyć na średnim ogniu, podawać z ulubionymi dodatkami, smacznego :)
wyszły przepyszne!! Zaskakująco dobry, odmieniony mielony! Mniammmm ;)))
OdpowiedzUsuńprawda? :) cieszę się, że smakowały, dzięki i pozdrawiam :)
Usuń