- pałki z kurczaka 8 sztuk
- 5 łyżek miodu
- 4 łyżki musztardy (dałam ostrą sarepską)
- papryka słodka, ostra
- 2 ząbki czosnku (opcjonalnie)
- sól
- 2 łyżki oleju+2 łyżki wody
Do wody i oleju dodać musztardę, miód i przyprawy, wymieszać marynatę.
W rękawie do pieczenia poukładać kurczaka, zalać marynatą, wstrząsnąć rękawem, by kurczak pokryty był równomiernie, odstawić do lodówki na parę godzin. Piec w 200 stopniach około 60 minut, jeśli chcemy, by skórka była przypieczona, na 15 minut przed końcem pieczenia ponakłuwajmy i częściowo rozerwijmy folię.
W rękawie do pieczenia poukładać kurczaka, zalać marynatą, wstrząsnąć rękawem, by kurczak pokryty był równomiernie, odstawić do lodówki na parę godzin. Piec w 200 stopniach około 60 minut, jeśli chcemy, by skórka była przypieczona, na 15 minut przed końcem pieczenia ponakłuwajmy i częściowo rozerwijmy folię.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga.Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałeś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Pozdrawiam, Ewa :)