- 0,5 kapusty pekińskiej
- 1/4 pora
- 1 czerwona papryka
- 1 marchewka
- pomidor (opcjonalnie)
- sól, pieprz
- sos:
- 1 kopiasta łyżka majonezu+2 kopiaste łyżki jogurtu naturalnego lub śmietany
Kapustę i pora drobno poszatkować, posolić i odstawić, by puściły soki. Następnie dodać pokrojoną paprykę i pomidora oraz starta na grubych oczkach marchewkę, doprawić, składniki sosu wymieszać ze sobą, wlać do surówki, wymieszać wszystko razem dokładnie.
Uwielbiam surówki z kapusty pekińskiej ale tego przepisu nie znałam,wypróbuję już w tą niedzielę. Mąż będzie zachwycony,lubi wszystko co jest surowe.Pozdrawiam, Bonia
OdpowiedzUsuńBasiu, bardzo polecam, pozdrawiam ! :)
Usuńsurówka jest bardzo smaczna, robię ją chyba 20 raz, polecam
OdpowiedzUsuńbardzo się cieszę, też często ją robię :), pozdrawiam :)
Usuńpycha :)
OdpowiedzUsuńzrobiłam, pychoka
OdpowiedzUsuńcieszę się bardzo, że smakowała i słonecznie pozdrawiam :)
UsuńPotwierdzam, bardzo smaczna surówka do obiadu, wszystkim smakowała :)
OdpowiedzUsuńJa robię trochę inną: zamiast pora daję seler naciowy, ogórek kiszony lub konserwowy i troszkę musztardy.
OdpowiedzUsuńto mój nr 1 wśród surówek!!!!!Gosia
OdpowiedzUsuń