- 1 szklanka wody
- 6 brzoskwiń lub 1 puszka
- 2 łyżki cukru
- 1 łyżeczka cukru waniliowego (opcjonalnie)
- 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej + 1/3 szklanki zimnej wody
Brzoskwinie sparzamy, obieramy ze skórki, wypestkowujemy i mielimy na papkę.
1 szklankę wody zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym (opcjonalnie), dodajemy mus brzoskwiniowy, gotujemy przez parę minut, dodajemy mąkę ziemniaczaną wymieszaną dokładnie z 1/3 szklanki zimnej wody, zagotowujemy i gotowe.
Do kisielu możemy również powrzucać małe kawałki brzoskwiń i dowolnie przyozdobić np kleksem bitej śmietany lub czereśnią koktajlową.
Wygląda przepysznie tak orzezwiająco smak lata w środku zimy chetnie zjadłabym kubeczek pozdrawiam agnieszka
OdpowiedzUsuń