Print Friendly and PDF z cukrem pudrem: kisiel brzoskwiniowy

środa, 4 września 2013

kisiel brzoskwiniowy

pyszna przekąska zwłaszcza, że mamy sezon brzoskwiniowy w pełni, w zimie możemy posłużyć się brzoskwinkami z puszki :)



  • 1 szklanka wody
  • 6 brzoskwiń lub 1 puszka
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego (opcjonalnie)
  • 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej + 1/3 szklanki zimnej wody




Brzoskwinie sparzamy, obieramy ze skórki, wypestkowujemy i mielimy na papkę.
1 szklankę wody zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym (opcjonalnie), dodajemy mus brzoskwiniowy, gotujemy przez parę minut, dodajemy mąkę ziemniaczaną wymieszaną dokładnie z 1/3 szklanki zimnej wody, zagotowujemy i gotowe.
Do kisielu możemy również powrzucać małe kawałki brzoskwiń i dowolnie przyozdobić np kleksem bitej śmietany lub czereśnią koktajlową.


1 komentarz:

  1. Wygląda przepysznie tak orzezwiająco smak lata w środku zimy chetnie zjadłabym kubeczek pozdrawiam agnieszka

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga.Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałeś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Pozdrawiam, Ewa :)