Print Friendly and PDF z cukrem pudrem: maliny pod kruszonką (crumble)

piątek, 6 września 2013

maliny pod kruszonką (crumble)

Deserek smaczny, zdrowy i bez większych starań, zawsze wychodzi :)






  • 350 - 400 gram malin + ewentualnie 2 łyżki cukru, jeśli ktoś lubi słodsze desery
  • 100 gram miękkiego masła
  • 150 gram mąki pszennej
  • 100 gram cukru



W naczyniu do zapiekania lub mniejszych naczynkach (mnie wyszło 4 porcje) umieścić maliny.
Z mąki, cukru i masła zagnieść kruszonkę, posypać nią maliny w kokilkach lub większym naczyniu, zapiekać około 30-35 minut w temperaturze 180 stopni.


2 komentarze:

  1. Świetne :) Piękne zdj ^^
    Zapraszam do mnie http://i-love-cook.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga.Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałeś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Pozdrawiam, Ewa :)