piątek, 6 września 2013

pasta pieczeniowa do kanapek


Świetny sposób na zużycie pozostałej pieczeni lub po prostu mięska z obiadu



  • 25 dag zmielonego lub drobno pokrojonego pieczonego lub gotowanego mięska (u mnie szynka pieczona)
  • 10 dag startego na dużych oczkach sera żółtego
  • warzywa gotowane, np marchewka seler, około 50 gram (opcjonalnie)
  • 2 łyżki majonezu+ łyżka jogurtu naturalnego
  • 1 przeciśnięty ząbek czosnku (opcjonalnie)
  • siekana zielenina np. szczypiorek, pietruszka
  • sól, pieprz, ostra lub słodka papryka


Mięsko mieszamy dokładnie ze startymi warzywami (opcjonalnie), serem żółtym, czosnkiem (opcjonalnie), zieleniną, przyprawami i sosem majonezowym, gotowe



2 komentarze:

Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga.Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałeś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Pozdrawiam, Ewa :)