Świetny sposób na zużycie pozostałej pieczeni lub po prostu mięska z obiadu
- 25 dag zmielonego lub drobno pokrojonego pieczonego lub gotowanego mięska (u mnie szynka pieczona)
- 10 dag startego na dużych oczkach sera żółtego
- warzywa gotowane, np marchewka seler, około 50 gram (opcjonalnie)
- 2 łyżki majonezu+ łyżka jogurtu naturalnego
- 1 przeciśnięty ząbek czosnku (opcjonalnie)
- siekana zielenina np. szczypiorek, pietruszka
- sól, pieprz, ostra lub słodka papryka
Mięsko mieszamy dokładnie ze startymi warzywami (opcjonalnie), serem żółtym, czosnkiem (opcjonalnie), zieleniną, przyprawami i sosem majonezowym, gotowe
Zrobiłam-pyszna-polecam=ewa z konina
OdpowiedzUsuńZrobiłam-bardzo dobre,szczerze polecam
OdpowiedzUsuń