Print Friendly and PDF z cukrem pudrem: soczysta wątróbka z cebulką

czwartek, 12 września 2013

soczysta wątróbka z cebulką

Ot taki szybki i smaczny obiadek, wątróbka jest soczysta i nie wysuszona, do tego ta duszona cebulka, mniam :)






  • 400 gram wątróbki drobiowej
  • 2 duże cebule
  • 1 szklanka mąki pszennej do obtaczania wątróbki
  • sól, pieprz
  • około 0,5 szklanki wody


Wątróbkę umyć, osuszyć. 
Cebule pokroić na talarki.
Wątróbkę obtoczyć w mące, kłaść na rozgrzany olej, podsmażyc około 5 minut, potem dodać cebulkę, przyprawy, kiedy wątróbka zacznie się smażyć (pryskać) dolać wodę i poddusić wszystko razem około 10 minut, żeby sos się zredukował, przyprawić solą i pieprzem, podawać z pieczywem, ziemniakami i dowolną surówką.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga.Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałeś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Pozdrawiam, Ewa :)