- 400 gram wątróbki drobiowej
- 2 duże cebule
- 1 szklanka mąki pszennej do obtaczania wątróbki
- sól, pieprz
- około 0,5 szklanki wody
Wątróbkę umyć, osuszyć.
Cebule pokroić na talarki.
Wątróbkę obtoczyć w mące, kłaść na rozgrzany olej, podsmażyc około 5 minut, potem dodać cebulkę, przyprawy, kiedy wątróbka zacznie się smażyć (pryskać) dolać wodę i poddusić wszystko razem około 10 minut, żeby sos się zredukował, przyprawić solą i pieprzem, podawać z pieczywem, ziemniakami i dowolną surówką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga.Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałeś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Pozdrawiam, Ewa :)