czwartek, 12 września 2013

sałatka z pieczarkami, jajami i żółtym serem

Jest przepyszna, syta, choć dość kaloryczna, będzie idealna na każda imprezę, bo smakuje praktycznie każdemu :)






8-9 małych pieczarek

20 dag sera żółtego startego na tarce o dużych oczkach

5 jajek ugotowanych na twardo

pęczek szczypiorku lub pietruszki

2-3 łyżki majonezu

sól, pieprz do smaku

Pieczarki myjemy, kroimy drobno, podsmażamy na złoto na niewielkiej ilości oleju, odsączamy maksymalnie z tłuszczu i schładzamy. Jaja i szczypiorek siekamy, dodajemy do pieczarek, następnie wsypujemy ser żółty, przyprawy, mieszamy wszystko dokładnie z majonezem i gotowe.



2 komentarze:

  1. Nie jadłam takiej, ale po składnikach wydaje się zachęcająca.

    OdpowiedzUsuń
  2. Olu, jest bardzo smaczna, choć dość ciężkostrawna

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga.Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałeś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Pozdrawiam, Ewa :)