przepis zaczerpnięty z blogu "Mama i Pomocnicy"
- 250 gram ugotowanych tortellini z szynką lub mięsem
- 0,5 puszki kukurydzy (dałam kukurydzę z groszkiem, taka mała puszeczka)
- 6-7 sztuk pomidorków koktajlowych
- 150 gram szynki konserwowej
- 0,5 długiego ogórka
- 100 gram sera żółtego
- pęczek szczypiorku
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- sól, pieprz
Ogórki, szynkę, ser pokroić w małe kosteczki. Pomidorki umyć i pokroić na ćwiartki (można obrać ze skórki, wcześniej sparzając). Wszystko dodać do ugotowanych, ostudzonych pierożków, odsączonej z zalewy kukurydzy, posypać siekanym szczypiorkiem, doprawić, wymieszać z majonezem i jogurtem.
Rewelka!
OdpowiedzUsuńale kolorowa:)
OdpowiedzUsuńracja, sałatka jest naprawdę super :)
OdpowiedzUsuń