- 350 gramów mięsa mielonego (może być wieprzowe, drobiowe, jakie macie)
- 2 zmiażdżone ząbki czosnku
- około 0,5 kg mrożonej mieszanki warzywnej (ja miałam trochę leczo, trochę chińskiej, trochę do zup)
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego (opcjonalnie)
- 1 duża cebula
- sól, pieprz, może być ziołowy
- ostra i słodka papryka
- szczypta ziół prowansalskich lub np przyprawy do pizzy
- starty drobno parmezan lub inny ser żółty
Mięsko podsmażyć z posiekaną cebulką, dodać przyprawy, wrzucić mieszankę, podlać około 0,5 szklanki wody, gotować około 20 - 25 minut pod przykryciem na małym ogniu, często mieszając, pod koniec duszenia doprawić, dodać koncentrat (opcjonalnie), gotowe. Na talerzach posypać drobno startym serem żółtym.
Danie podałam z makaronem i chrzanowym colesławem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga.Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałeś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Pozdrawiam, Ewa :)