Szybki deser dla zapracowanych :)
1 opakowanie ciasta francuskiego
0,5 małego słoiczka nutelli
1 duży banan
1 rozkłócone jajo do posmarowania
Ciasto francuskie rozwijamy na lekko posypanym mąką blacie i wykrwawamy kółka o średnicy około 8 cm.
Na połowie każdego z nich wykładamy 1 płaską łyżeczkę kremu czekoladowego i plasterki banana.
Zalepiamy ciasto formując pierożka, złączenia dociskamy widelcem.
Z okrawków zagniatamy ciasto i wałkujemy je na grubość około 4 mm, czynność powtarzamy do wykończenia ciasta.
Ciasteczka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy jajem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Pieczemy do uzyskania złotego koloru, około 20 minut.
pysznie wyglądają:) świetnr do śniadania:)
OdpowiedzUsuńTaki szybki deser chętnie przygotuję dla moich najbliższych:)
OdpowiedzUsuńfajny pomysł na pierogi
OdpowiedzUsuńAle pyszności!
OdpowiedzUsuńWyglądają cudownie, bardzo mi się ten pomysł podoba :)
OdpowiedzUsuń