- 8 pałek z kurczaka
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 1 łyżeczka ostrej papryki
- 3 łyżki wody+3 łyżki oliwy
- 1 łyżeczka soli
- 0,5 łyżeczki pieprzu
- 2-3 ząbki czosnku
- 2 łyżki ketchupu (opcjonalnie)
Pałki z kurczaka umyć, wysuszyć, włożyć do rękawa.
Do miseczki wlać wodę z oliwą, dodać przyprawy i przeciśnięty przez praskę czosnek, wszystko wymieszać, odstawić na 10 minut.
Marynatą zalać pałki w rękawie, potrząsnąć nimi tak, by pokryła całe mięso równomiernie, odstawić na minimum godzinę do lodówki.
Piec około 60 minut w temperaturze 180 stopni, jeśli chcemy, by kurczak miał chrupiąca skórkę ponacinajmy rękaw w paru miejscach na 20 minut przed końcem pieczenia.
Do miseczki wlać wodę z oliwą, dodać przyprawy i przeciśnięty przez praskę czosnek, wszystko wymieszać, odstawić na 10 minut.
Marynatą zalać pałki w rękawie, potrząsnąć nimi tak, by pokryła całe mięso równomiernie, odstawić na minimum godzinę do lodówki.
Piec około 60 minut w temperaturze 180 stopni, jeśli chcemy, by kurczak miał chrupiąca skórkę ponacinajmy rękaw w paru miejscach na 20 minut przed końcem pieczenia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga.Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałeś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Pozdrawiam, Ewa :)