- około 250 gram kabanosa
- 2 garście drobnego makaronu (dałam małe kolanka)
- 5 płatów papryki marynowanej
- 0,5 puszki kukurydzy
- 4 korniszony
- pęczek szczypiorku
- sól, pieprz, słodka i ostra papryka
- sos majonezowy:
- 2 łyżki majonezu+1 łyżka jogurtu naturalnego+ 0,5 łyżeczki chrzanu (opcjonalnie)
Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu, odcedzić, schłodzić. Kabanosa pokroić na plasterki, dodać do makaronu, pokrojonych w kosteczkę papryki i ogórków, kukurydzy i posiekanego szczypioru, przyprawić, wymieszać z sosem majonezowym, gotowe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga.Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałeś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Pozdrawiam, Ewa :)