- 280 gram mąki pszennej
- 75 gram cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 200 gram cukierków m&ms
- 300 gram maślanki
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- 75 ml oleju
- 2 jaja
- lukier do polania babeczek (u mnie różowy)
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać cukier, cukier waniliowy. Maślankę wlać do słoika, dodać jaja, olej, wstrząsnąć słoiczkiem. Następnie składniki płynne przelać do michy z sypkimi, wymieszać łyżką do połączenia składników, wsypać 3/4 cukierków, zamieszać delikatnie.
Papilotki wypełniać do 3/4 wysokości, piec około 25 minut w temperaturze 190 stopni, po schłodzeniu do temperatury pokojowej polukrować (użyłam różowego gotowca) i ozdobić resztą m&msów. Z przepisu wychodzi około 12-13 sztuk.
zrobione:) u mnie lukier zielony! nie wiem jak smakują, dzieci zachwycone. A to najważniejsze. Ja skuszę się na jedną po obiedzie i dam znać. Oczywiście daleko im do Twoich w kwestii wyglądu, ale grunt, że smakują:))) lecę buszować dalej po twoich przepisach!
OdpowiedzUsuńmuszą świetnie wyglądać, Kasiu, czekam na wiadomości :)
Usuńniebo w gębie Ewunia!!!!! będzie powtórka jak tylko kupię m&msy nowe:))) coś pysznego!
OdpowiedzUsuńDziś robię ponownie:) idę na ploty do przyjaciółki! Zrobiłam szyszki, ciasteczka jeżyki owsiane, ciasteczka z kleiku ryżowego i muffiny. Zaniosę nam i dzieciom do kawy:)
OdpowiedzUsuńZa dużo masz tych przepisów, już nie wiem co piec:))) ciężko wybrać!!!
miłego dnia!
hahahahahah, Kasiu, wiesz, jestem świruską, to mój nałóg, najlepiej wszystko po kolei, ściskam :)
Usuń