Print Friendly and PDF z cukrem pudrem: muffiny z m&ms

niedziela, 25 sierpnia 2013

muffiny z m&ms

Wywołają uśmiech na każdej twarzy :))



  • 280 gram mąki pszennej
  • 75 gram cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 200 gram cukierków m&ms
  • 300 gram maślanki
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 75 ml oleju
  • 2 jaja
  • lukier do polania babeczek (u mnie różowy)

Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać cukier, cukier waniliowy. Maślankę wlać do słoika, dodać jaja, olej, wstrząsnąć słoiczkiem. Następnie składniki płynne przelać do michy z sypkimi, wymieszać łyżką do połączenia składników, wsypać 3/4 cukierków, zamieszać delikatnie.

Papilotki wypełniać do 3/4 wysokości, piec około 25 minut w temperaturze 190 stopni, po schłodzeniu do temperatury pokojowej polukrować (użyłam różowego gotowca) i ozdobić resztą m&msów. Z przepisu wychodzi około 12-13 sztuk.




5 komentarzy:

  1. zrobione:) u mnie lukier zielony! nie wiem jak smakują, dzieci zachwycone. A to najważniejsze. Ja skuszę się na jedną po obiedzie i dam znać. Oczywiście daleko im do Twoich w kwestii wyglądu, ale grunt, że smakują:))) lecę buszować dalej po twoich przepisach!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. muszą świetnie wyglądać, Kasiu, czekam na wiadomości :)

      Usuń
  2. niebo w gębie Ewunia!!!!! będzie powtórka jak tylko kupię m&msy nowe:))) coś pysznego!

    OdpowiedzUsuń
  3. Dziś robię ponownie:) idę na ploty do przyjaciółki! Zrobiłam szyszki, ciasteczka jeżyki owsiane, ciasteczka z kleiku ryżowego i muffiny. Zaniosę nam i dzieciom do kawy:)
    Za dużo masz tych przepisów, już nie wiem co piec:))) ciężko wybrać!!!
    miłego dnia!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. hahahahahah, Kasiu, wiesz, jestem świruską, to mój nałóg, najlepiej wszystko po kolei, ściskam :)

      Usuń

Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga.Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałeś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Pozdrawiam, Ewa :)