- 1 kopiasta szklanka mąki kukurydzianej
- 1,5 szklanki mąki pszennej (najlepiej tortowej)
- 2 jaja
- 1 szklanka mleka
- 6 łyżek oleju lub rozpuszczonego, schłodzonego masła
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżki cukru waniliowego
- 3/4 szklanki cukru
- 4 duże brzoskwinie
W dużej misce obydwie mąki wymieszać łyżką z cukrami, proszkiem do pieczenia.
Do słoika wlać mleko, olej, jaja, wstrząsnąć parokrotnie. Składniki mokre wlać do suchych, wymieszać łyżką do połączenia składników(mogą zostać grudki), dodać wypestkowane i pokrojone na małe kawałeczki brzoskwinie, wymieszać delikatnie łyżką.
Do słoika wlać mleko, olej, jaja, wstrząsnąć parokrotnie. Składniki mokre wlać do suchych, wymieszać łyżką do połączenia składników(mogą zostać grudki), dodać wypestkowane i pokrojone na małe kawałeczki brzoskwinie, wymieszać delikatnie łyżką.
Foremki do muffinek wypełniać do 3/4 wysokości, piec około 25 minut w temperaturze 180 stopni.
Z podanej porcji wyszło mi 15 sztuk.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga.Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałeś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Pozdrawiam, Ewa :)