poniedziałek, 28 października 2013

pasta z tuńczyka z twarogiem

Jedna z tych przepysznych, błyskawicznych past, na którą składniki zwykle mamy w lodówce, polecam !



  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 200 gram twarogu (dałam półtłusty)
  • 1 mała cebulka lub 0,5 pęczka szczypiorku
  • sól, pieprz, słodka papryka
  • 1,5 łyżki majonezu

Tuńczyka odsączyć z zalewy, wymieszać dokładnie z pogniecionym twarogiem, dodać posiekaną drobno cebulę lub szczypiorek, doprawić i wymieszać z majonezem, podawać z pieczywem i ulubionymi warzywami.



3 komentarze:

Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga.Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałeś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Pozdrawiam, Ewa :)