przepis stąd
- 1 kość schabowa wędzona lub żeberka wędzone ok. 600 g (ja użyłam 300 gramów wędzonego boczku)
- 3 ziemniaki
- 2 marchewki + 1 pietruszka + 1/3 selera + mały por lub 1 średnia cebula ( użyłam mrożonki)
- mała garść grzybków suszonych
- 5 - 6 średnich pieczarek (nie dałam, bo nie miałam)
- 2 duże ząbki czosnku
- 5 łyżek kaszy jaglanej
- sól, pieprz, ziele angielskie, 2 liście laurowe
Kości schabowe ugotować aż mięsko będzie swobodnie odchodzić, przecedzić, do wywaru dodać pokrojone ziemniaki, włoszczyznę, cebulę, posiekany czosnek, namoczone wcześniej i pokrojone grzyby suszone, pieczarki, sól i przyprawy.
Po 15 minutach gotowania wrzucić oskubane mięso i przepłukaną kaszę jaglaną, gotować do miękkości kaszy, dosmaczyć.
Ewciu, miło mi bardzo, że masz o mnie takie zdanie, wręcz jestem wzruszona, dziękuję i wiedz, ze moja sympatia dla Ciebie jest równie wielka jak Twoja dla mnie.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam bardzo gorąco. Wiesia
:))))), no to teraz mnie serducho drgnęło, cieszę się bardzo :-*
UsuńŚwietny przepis i Wiesi na smakerze również
OdpowiedzUsuńdokładnie tak :)) mniam ..
Usuń