Print Friendly and PDF z cukrem pudrem: surówka z kapusty pekińskiej po chińsku

piątek, 14 lutego 2014

surówka z kapusty pekińskiej po chińsku

Pasuje do dań w azjatyckim klimacie. Tym razem za towarzystwo miała kurczaka cytrynowo - sojowego w sezamie.




  • 0,5 średniej kapusty pekińskiej
  • 1 strąk czerwonej papryki
  • 6 - 8 pomidorków koktajlowych lub 3 standardowe
  • 1 - 2 łyżki ciemnego sosu sojowego
  • 2 łyżki oliwy
  • szczypta imbiru
  • 1,5 łyżeczki ziaren sezamu (można podprażyć je na suchej patelni)
  • 1 pęczek koperku, szczypiorku lub zielonej pietruszki



Oliwę wymieszać z sosem sojowym, imbirem.
Zielone części liści kapusty poszatkować drobno.
Zieleninę posiekać.
Paprykę pokroić na paseczki, pomidory koktajlowe w ćwiartki.
Warzywa wymieszać z zieleniną, sosem, posypać sezamem, wymieszać ponownie.


1 komentarz:

  1. Lubię taką surówkę z kapusty pekińskiej, jest pycha :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga.Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałeś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Pozdrawiam, Ewa :)