Print Friendly and PDF z cukrem pudrem: mintaj z porem i pomidorami

piątek, 21 marca 2014

mintaj z porem i pomidorami

Bardzo szybki, lekki i zdrowy obiad :) Danie świetnie smakuje zarówno z ryżem jak i na przykład z chrupiącą bagietką.




  • około 400 gramów filetów z mintaja
  • 1 puszka pomidorów w sosie własnym
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 średni por
  • sok z 1 cytryny
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól, pieprz

Filety umyć, osuszyć, posypać solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny i oliwą. Odstawić na 10 minut. Pora pokroić w półplasterki, czosnek też. Na rozgrzany olej wrzucić pora i czosnek, podsmażyć chwilę, dodać pomidory z puszki, wymieszać i dusić razem około 5 minut, doprawić solą i pieprzem. Rybę usmażyć na niewielkiej ilości oleju, ułożyć na warzywach.



11 komentarzy:

  1. Ewuniu, taki pyszny obiad akurat na dzisiaj. Świetna propozycja :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. no właśnie i szybki :), pozdrawiam Krysiu :)

      Usuń
  2. jak co piatek mialam dzis tez rybke na obiadek...za tydzien wyprobuje Twoj przepis Ewuniu, wyglada apetycznie:)))...pozdrawiam...Irena...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Irenko, bardzo się cieszę i również pozdrawiam :)

      Usuń
  3. Rybcia, pycha. Chętnie dziabnę kawałek ::D

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam mintaja, w takim wydaniu musi być pyszny :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga.Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałeś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Pozdrawiam, Ewa :)