Korzenie chrzanu zalewamy bardzo zimną wodą i ostawiamy na noc. Dzięki temu chrzan będzie jędrny, łatwiej będzie nam go trzeć i nie będziemy płakać.
Chrzan dobrze jest trzeć przy otwartym oknie, wtedy część olejków eterycznych po prostu wywietrzeje, a nasze oczy będą mniej łzawić.
- 4 - 5 jajek na twardo
- 1 mała puszka kukurydzy z groszkiem
- 100 gramów szynki
- 3 średnie konserwowe ogórki
- pęczek szczypiorku
- około 5 cm kawałek chrzanu lub 1,5 łyżki chrzanu ze słoiczka
- sól, pieprz
- 3 łyżki majonezu
świetnie wygląda:)
OdpowiedzUsuńdziękuję, a jaka pyszna ! :)
UsuńO świetna sałatka! Muszę zrobić :)
OdpowiedzUsuńMadziu, pewnie, polecam :)
UsuńOj, tak ta sałatka to moje smaki. Zapisuję i zrobię :)
OdpowiedzUsuńza mną chodziła podobna od paru dni :)
UsuńPrzepyszna! Taka wiosenna! Piękne zdjęcia!
OdpowiedzUsuńDorotko, bardzo dziękuję :)
UsuńZdjęcie tak mnie zachęciło, że wczoraj zrobiona i już zjedzona - bardzo nam smakowała. Polecam wszystkim.
OdpowiedzUsuń