Lubię wymyślać roladki :), tym razem do środka wsadziłam marchewkę, boczek i kabanosy, pyszne wyszły, bardzo pachnące i aromatyczne :)
4 - 5 grubszych kawałków schabu bez kości
5 plastrów boczku wędzonego
5 kawałków kabanosa (dałam czosnkowe)
3 ugotowane średnie marchewki
musztarda pikantna do posmarowania mięsa
sól, pieprz
2 roztrzepane jaja do panierki
około 3/4 szklanki bułki tartej
Mięso rozbić cienko, posypać z przyprawami i posmarować z jednej strony musztardą. Na kotlecie poukładać po plastrze boczku, plasterki marchewki i na wierzch ułożyć kawałek kabanosa, ściśle zwinąć.
Obtoczyć w jaju, a potem w bułce tartej, smażyć na oleju na złoto ze wszystkich stron.
I do tego pięknie wyglądają, tak równiutko zwinięte :)
OdpowiedzUsuńświetnie wyglądają:)
OdpowiedzUsuńfantastyczne, chętnie bym spróbowała :)
OdpowiedzUsuńKolejny fantastyczny pomysł. I warto wykorzystać, kiedy po imprezie zostają kabanosy :)
OdpowiedzUsuńU mnie nigdy po imprezach nie zostają kabanosy :) czasem to już przed imprezą sama zjem z połowę :P polecam bekonowe z biedronki. PS. przepis wykorzystam już w najbliższy weekend na urodzinkach :)
OdpowiedzUsuńw takim razie wypróbuję te bekonowe :), pozdrawiam :)
UsuńBekonowe moga byc ale z paprykowymi lepsze, ale to z tej samej serii :D
UsuńSuper pomysł z kabanosem. Muszę wypróbować ;)
OdpowiedzUsuńTen kabanos do środka to super pomysł.
OdpowiedzUsuń:))), akurat miałam w lodówce, więc poleciał do roladek, mnie bardzo odpowiadały, bo nabrały takiego innego smaku :), pozdrówcia Olu :)
Usuńjakiej firmy kabanoski zostały użyte? ja nie trafiłam jeszcze na smak czosnkowy w sklepach
OdpowiedzUsuńkupiłam z Tarczyńskiego
Usuń