niedziela, 11 maja 2014

roladki schabowe z kabanosem

Lubię wymyślać roladki :), tym razem do środka wsadziłam marchewkę, boczek i kabanosy, pyszne wyszły, bardzo pachnące i aromatyczne :)



4 - 5 grubszych kawałków schabu bez kości
5 plastrów boczku wędzonego
5 kawałków kabanosa (dałam czosnkowe)
3 ugotowane średnie marchewki
musztarda pikantna do posmarowania mięsa
sól, pieprz
2 roztrzepane jaja do panierki
około 3/4 szklanki bułki tartej

Mięso rozbić cienko, posypać z przyprawami i posmarować z jednej strony musztardą. Na kotlecie poukładać po plastrze boczku, plasterki marchewki i na wierzch ułożyć kawałek kabanosa, ściśle zwinąć.
Obtoczyć w jaju, a potem w bułce tartej, smażyć na oleju na złoto ze wszystkich stron.



12 komentarzy:

  1. I do tego pięknie wyglądają, tak równiutko zwinięte :)

    OdpowiedzUsuń
  2. fantastyczne, chętnie bym spróbowała :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Kolejny fantastyczny pomysł. I warto wykorzystać, kiedy po imprezie zostają kabanosy :)

    OdpowiedzUsuń
  4. U mnie nigdy po imprezach nie zostają kabanosy :) czasem to już przed imprezą sama zjem z połowę :P polecam bekonowe z biedronki. PS. przepis wykorzystam już w najbliższy weekend na urodzinkach :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. w takim razie wypróbuję te bekonowe :), pozdrawiam :)

      Usuń
    2. Bekonowe moga byc ale z paprykowymi lepsze, ale to z tej samej serii :D

      Usuń
  5. Super pomysł z kabanosem. Muszę wypróbować ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Ten kabanos do środka to super pomysł.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. :))), akurat miałam w lodówce, więc poleciał do roladek, mnie bardzo odpowiadały, bo nabrały takiego innego smaku :), pozdrówcia Olu :)

      Usuń
  7. jakiej firmy kabanoski zostały użyte? ja nie trafiłam jeszcze na smak czosnkowy w sklepach

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga.Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałeś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Pozdrawiam, Ewa :)