Zdecydowanie szybki i zdrowy obiad. Moi mięsożercy wcinali bez szemrania i nie dziwota, bo to smaczności jak nie wiem co :)
350 gramów makaronu (użyłam pełnoziarnistych świderków)
400 gramów mrożonego szpinaku
150 gramów fety
6 kawałków suszonych pomidorów w oleju ziołowym
3 - 4 ząbki czosnku
pieprz czarny
Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu, odcedzić.
Szpinak rozmrozić, podlać go 3 łyżkami oleju lub klarowanego masła, dodać zmiażdżony czosnek, smażyć do zgęstnienia. Potem wrzucić rozkruszony ser feta oraz pokrojone w kosteczkę pomidory.
Wszystko razem podgrzewać ciągle mieszając do rozpuszczenia sera, dodać pieprz, soli już nie dawałam ze względu na fetę.
Do garnka wrzucić makaron, wymieszać, podgrzać i podawać. Ja na talerzach posypałam jeszcze dodatkowo pokruszoną resztą sera.
U mnie też dziś makaron ze szpinakiem, ale w innej wersji. Zapraszam!
OdpowiedzUsuńuwielbiam! ! mniam! !
OdpowiedzUsuńU nas dzisiaj na obiad bedzie tarta szpinakowa z kozim serkiem i pomidorkami:).....szpinakowy poniedzialek dzisiaj:))....zielono.....jednak wszyscy tesknimy do wiosny;).....a ten oto przepis kusi:)
OdpowiedzUsuńtęsknimy bardzo...
Usuńpieknie prowadzony blog :) To ja Wiesia :)
OdpowiedzUsuńhej Kochana, dzięki, pozdrawiam Cię również bardzo gorąco ! :)
UsuńUwielbiam takie obiady :)
OdpowiedzUsuńDla mnie jedzonko idealne :)
OdpowiedzUsuńFajny makaron :)
OdpowiedzUsuńPrzepis wypróbowany ;) Obiad bardzo dobry, a co najważniejsze szybki w przygotowaniu ;)
OdpowiedzUsuńbardzo smaczny i szybki obiad, polecam :)
OdpowiedzUsuńze zdziwieniem stwierdzam że mój mięsożerca także spałaszował całą miskę...a już zatkało mnie gdy poprosił o dokładkę. PYCHA!!
OdpowiedzUsuńjutro przetestuję
OdpowiedzUsuńPyszny i szybki obiad, ja dodałam jeszcze troszkę śmietanki do gotowania i wyszło świetnie 😀
OdpowiedzUsuń