Niezwykle delikatne, pyszności ! Wzorowałam się przepisem od Ani z blogu "Rozczochrane okruszki", podaję z moimi zmianami. Porcja na około 10 sztuk.
400 gramów kefiru
1,5 szklanki mąki pszennej
250 ml wody gazowanej
4 jaja (M)
2 szczypty soli
Wszystkie składniki miksujemy na najszybszych obrotach do połączenia.
Ciasto ma mieć konsystencję kwaśnej śmietany 12%.
Smażymy na złoto z obu stron.
Taki przepis spotkałam po raz pierwszy.Muszę spróbować jutro serwując takie pyszności na obiadek.
OdpowiedzUsuńbede zaraz probowac nalesniki pozdrawiam
OdpowiedzUsuńsuper, czekam na wieści :))
Usuńciekawy pomysł ,chetnie wypróbuje
OdpowiedzUsuńA moje dziecko kocha nalesniki.Wiéc zrobimy ;)
OdpowiedzUsuńIle wyszło Ci naleśników z tej porcji ciasta?
OdpowiedzUsuń10 sztuk
UsuńNa kefirze nie robiłam, muszę spróbować :)
OdpowiedzUsuńSmażę dzisiaj na obiad:)
OdpowiedzUsuńmniam :)
UsuńSuper polecam przepis
OdpowiedzUsuń