poniedziałek, 14 grudnia 2015

ciasto naleśnikowe na kefirze

Niezwykle delikatne, pyszności ! Wzorowałam się przepisem od Ani z blogu "Rozczochrane okruszki", podaję z moimi zmianami. Porcja na około 10 sztuk.






400 gramów kefiru
1,5 szklanki mąki pszennej
250 ml wody gazowanej
4 jaja (M)
2 szczypty soli


Wszystkie składniki miksujemy na najszybszych obrotach do połączenia.
Ciasto ma mieć konsystencję kwaśnej śmietany 12%. 



Smażymy na złoto z obu stron.


11 komentarzy:

  1. Taki przepis spotkałam po raz pierwszy.Muszę spróbować jutro serwując takie pyszności na obiadek.

    OdpowiedzUsuń
  2. bede zaraz probowac nalesniki pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. ciekawy pomysł ,chetnie wypróbuje

    OdpowiedzUsuń
  4. A moje dziecko kocha nalesniki.Wiéc zrobimy ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Ile wyszło Ci naleśników z tej porcji ciasta?

    OdpowiedzUsuń
  6. Na kefirze nie robiłam, muszę spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Super polecam przepis

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga.Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałeś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Pozdrawiam, Ewa :)