- farsz:
- mięso mielone z łopatki 0,5 kg
- 1 duża cebula
- 3 duże pomidory lub 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- sól, pieprz, ostra papryka
- 3 ząbki czosnku
- przyprawa do potraw włoskich (używam gotowej mieszanki z Kamisu)
- 5 placków tortilli
- 15 dag sera żółtego
Mięsko podsmażyć z cebulką, czosnkiem przyprawami, wkroić obrane ze skórki pomidory lub dodać koncentrat, dusić do miękkości (sos ma być maksymalnie zredukowany).
Gotowym farszem smarować tortille, zwijać w rulonik, układać w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym , posypać z góry startym żółtym serem, zapiec do rozpuszczenia sera w temperaturze 200 stopni, gotowe.
Gotowym farszem smarować tortille, zwijać w rulonik, układać w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym , posypać z góry startym żółtym serem, zapiec do rozpuszczenia sera w temperaturze 200 stopni, gotowe.
Przepis na domowe tortille pszenne znajdziecie tutaj.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga.Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałeś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Pozdrawiam, Ewa :)