piątek, 23 sierpnia 2013

wątróbka z papryką i pieczarkami

szybkie, tanie i całkiem smaczne :)





  • 40 dag wątróbki drobiowej
  • 1 strąk zielonej papryki
  • 1 strąk czerwonej papryki
  • sos sojowy
  • 5 pieczarek
  • pieprz, sól

Wątróbkę oczyścić, umyć, osuszyć, pokroić na mniejsze cząstki. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić wątróbkę razem z pokrojonymi pieczarkami i papryką pokrojona w paski, smażyć na średnim ogniu przez 10 minut, następnie dodać sól, pieprz i sos sojowy, wymieszać. Podawać np z pieczywem i ulubiona surówką.




2 komentarze:

  1. Ciekawy pomysł na wątróbkę, może bym w ten sposób przekonała do niej mojego męża ;) Poproszę jeszcze o oznaczenie wpisu w akcji psiankowatej.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga.Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałeś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Pozdrawiam, Ewa :)