piątek, 23 sierpnia 2013

twarogowe pancakes

świetne na śniadanie :)

  • około 220 gram twarogu (może być śmietankowy, może tez być półtłusty)
  • 3 jajka - białka i żółtka osobno
  • 3 kopiaste łyżki mąki pszennej
  • 3 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego

Z białek ubić pianę, z jajek, twarogu, cukrów, mąki wyrobić mikserem, dodać pianę białkową i delikatnie wymieszać łyżką, by białko nie straciło swej puszystej struktury. Nakładać na sucha patelnię porcje z 1-2 łyżek i smażyć dopóki nie pojawią się bąbelki, wtedy odwrócić i smażyć na złoto, podawać z ulubionymi dodatkami.


4 komentarze:

  1. uwielbiam twarożkowe placuszki..oj kusisz kusisz! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. w takim razie zapraszam na śniadanko :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Fantastyczny przepis!!! dziękuję :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Dziękuję za przepis korzystam już kolejny raz :-) dodałam jeszcze aromat śmietankowy a placki podałam z syropem klonowym masłem orzechowym i malinami wyszło pyszne.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga.Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałeś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Pozdrawiam, Ewa :)